Ухвалення Польщею скандального закону стурбувало Порошенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Ухвалення Польщею скандального закону стурбувало Порошенко

Ухвалення Польщею скандального закону стурбувало Порошенко
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко повідомив, що стурбований прийнятим в Польщі законопроектом, який передбачає заборону «бандерівської ідеології», при цьому підкресливши, що він не відповідає принципам стратегічного партнерства між країнами.

Про це голова держави написав у себе в Facebook, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: У Польщі обіцяли переглянути скандальний «антибандерівський» закон

«Глибоко стурбований рішенням польського парламенту. Історична правда вимагає відвертої розмови і діалогу, а не заборон. Оцінки, що містяться в цьому рішенні, є абсолютно необ'єктивними і категорично неприйнятними», - підкреслив Порошенко.

Він зазначив, що жодне політичне рішення не може замінити історичну правду.

«Ми перш за все пам'ятаємо наші спільні перемоги і проти тоталітарних режимів. Жодне політичне рішення не може замінити історичну правду», - написав український лідер.

Президент також зазначив, що законопроект не відповідає принципам партнерства між країнами, і закликав Польщу до діалогу.

«Прийнятий законопроект не відповідає проголошеним принципам стратегічного партнерства між Україною та Польщею. Закликаю Польщу до об'єктивності і діалогу. Тільки разом переможемо», - уклав Порошенко.

Як повідомляв ONLINE.UA, Сейм Польщі ухвалив закон про заборону «бандерівської ідеології» 26 січня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?