Указ Путіна про паспортизацію Донбасу - з'явилася жорстка реакція МЗС України
Категорія
Політика
Дата публікації

Указ Путіна про паспортизацію Донбасу - з'явилася жорстка реакція МЗС України

Указ Путіна про паспортизацію Донбасу - з'явилася жорстка реакція МЗС України
Джерело:  online.ua

17 липня очільник Кремля Володимир Путін підписав указ, який збільшує кількість громадян України, що можуть отримати російські паспорти за спрощеною процедурою. В українському МЗС жорстко розкритикували рішення російського президента, передає ONLINE.UA.

У відомстві наголосили, що такі дії РФ є втручанням у внутрішні справи України і серйозною загрозою безпеці на всьому європейському континенті. Україна не визнає кремлівські укази щодо паспортизації Донбасу.

За словами представників МЗС, цю провокацію зроблено у відповідь на ініціативи української сторони з деескалації ситуації. Лише вчора, 18 липня, у Мінську сторони домовилися про перемир’я з з 21 липня на окупованому Донбасі та про обмін полоненими.

"Кремль своїми діями демонструє відвертий намір продовжувати гібридну війну проти України", - сказано в заяві.

Українське відомство вимагає від Кремля невідкладно скасувати усі агресивні рішення щодо України та усунути їхні негативні наслідки. У міністерстві додали, що уже підготували на розгляд РНБО перелік заходів для захисту національної безпеки, законних прав та інтересів громадян України.

Як повідомляв ONLINE.UA, вже з 21 липня на лінії зіткнення  на Донбасі має розпочатись нове перемир’я. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?