Стало відомо про нову провокацію фанатів "Новоросії" на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Стало відомо про нову провокацію фанатів "Новоросії" на Донбасі

Стало відомо про нову провокацію фанатів "Новоросії" на Донбасі

Бойовики так званої ЛНР влаштували спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ збройну провокацію.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на повідомлення штабу АТО.
За даними військових, інцидент стався 25 лютого, близько 11:40, недалеко від населеного пункту Катеринівка.
"Члени незаконних збройних формувань ОРЛО (окремих районів Луганської області – Ред.) вчинили чергову збройну провокацію відносно представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.


Читайте також: Росіяни на Донбасі не ховаються: в ОБСЄ зробили зізнання

Як з'ясувалося, після патрулювання ситуації в селищі два автомобіля ОБСЄ були зупинені невідомою людиною в балаклаві і військовій формі з розпізнавальними знаками "Новоросії".


"На питання патруля, хто він і де його командир, чоловік відповів, що командир знаходиться в населеному пункті Первомайськ. Згодом з будівлі вийшов ще один озброєний автоматом чоловік і відкрив стрілянину в повітря, після чого патруль Місії сів у машину і виїхав у напрямку населеного пункту Золоте", - відзначили в штабі.


Після того, як машина від'їхала на 50 метрів, "позаду автомобілів прогриміло два вибухи гранат".


"Вже на контрольному пункті "Золоте" представники СММ ОБСЄ повідомили про інцидент офіцерові спостережного пункту "Гора" української сторони Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню. Особовий склад патруля СММ ОБСЄ і автомобільна техніка не постраждали", - йдеться в повідомленні.


При цьому, перебуваючи на КПВВ "Золоте", тим же патрулем ОБСЄ було зафіксовано обстріл бойовиками зі стрілецької зброї і автоматичних гранатометів району "Первомайська – Золотого".


Як повідомляв ONLINE.UA,  бойовики так званої ДНР всерйоз взялися за психологічний тиск на представників ОБСЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?