«Укравтодор» планує зробити дороги платними – перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

«Укравтодор» планує зробити дороги платними – перші подробиці

«Укравтодор» планує зробити дороги платними – перші подробиці
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Державна агенція «Укравтодор» має намір ввести в дію систему оплати за проїзд дорогами України. Нововведення стосуватиметься лише великих вантажівок. Про це в.о. голови «Укравтодору» Славомір Новак заявив в інтерв’ю « Інтерфакс-Україна », повідомляє ONLINE.UA.

«Це була моя ініціатива – імплементувати в Україні інтелектуальні транспортні системи. Окрім системи автоматичного зважування в русі Weight-in-Motion, це також фотофіксація перевищення швидкості та системи аналізу трафіку за допомогою камер», – повідомив Новак.

На переконання чиновника, запровадження збору для автомобільних фур суттєво поліпшить стан доріг у країні.

«Треба ухвалити закон, який врегулює питання цього збору. Нам украй необхідно ввести додаткове джерело Дорожнього фонду. Є європейський принцип: фури, особливо ті, які заробляють на перевезеннях, мають більше платити за проїзд дорогами», – заявив в.о. голови «Укравтодору».

За словами Новака, руйнування доріг через перевантажений транспорт величезне. Тому лише ремонтом не обійтися. Треба примусити власників вантажівок виконувати норми про максимальну вагу автотранспорту.

«Проблема з перевантаженими фурами в Україні дуже, дуже велика», – вважає чиновник.

Для практичного застосування пропозицій про плату за перевезення, «Укравтодор» очікує ухвалення у парламенті нового закону про автоматичний вагогабаритний контроль на дорогах. Це може статися вже до кінця 2019 року.

«Укравтодор» вже у жовтні запустить перші шість пунктів WiM на під’їздах до Києва. Загалом по Україні планується встановити до 100 таких пунктів.

Нагадаємо, що нещодавно експерти розповіли, чому в Україні погано будують дороги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?