Україна бере участь в масштабних навчаннях НАТО в Грузії - відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна бере участь в масштабних навчаннях НАТО в Грузії - відео

Україна бере участь в масштабних навчаннях НАТО в Грузії - відео
Джерело:  online.ua

1 серпня в Грузії розпочалися багатонаціональні військові навчання країн-членів НАТО і партнерів альянсу Noble Partner 2018. Вказано, що вони триватимуть до 15 серпня, передає ONLINE.UA з посиланням на міністерство оборони Грузії.

В навчаннях візьмуть близько трьох тисяч військовослужбовців з Грузії, США, Великобританії, Німеччини, Естонії, Франції, Литви, Польщі, Норвегії, Туреччини, України, Азербайджану і Вірменії.

Зазначимо, що нещодавно США перекинули на навчання в Грузію з Європи військову техніку, включаючи бронетранспортери "Страйкер", бойові машини піхоти "Бредлі" і п'ять танків "Абрамс" (M1A2). Техніка була доставлена морським шляхом з порту Констанца в Румунії в грузинський порт Поті.

"Також у навчаннях будуть задіяні американські бойові вертольоти AH-64 Apache ("Апач") і UH-60 Black Hawk ("Чорний яструб"). Всього в навчаннях візьмуть участь 1170 американських військовослужбовців, включаючи особовий склад II кавалерійського полку сухопутних військ США в Європі, який прибув до Грузії повітряним шляхом", - сказано в повідомленні.

Всього в навчаннях планується задіяти близько 140 одиниць військової техніки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  США посилюють присутність в Чорному морі для стримування Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?