Україна буде членом НАТО: генсек Альянсу зробив важливу заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна буде членом НАТО: генсек Альянсу зробив важливу заяву

Україна буде членом НАТО: генсек Альянсу зробив важливу заяву
Джерело:  ТСН

Україна стане членом НАТО - з такою гучною заявою виступив генсек альянсу Єнс Столтенберг. Про це він сказав в інтерв'ю "ТСН", передає ONLINE.UA.

 "Україна буде членом НАТО. Про це союзники заявляли кілька разів. Але потрібно сфокусуватися на реформах. Це добре для України незалежно від членства в НАТО, але це просуне вас швидше до членства в НАТО", - відповів Столтенберг на питання про те, чи приймуть Україну в Північноатлантичний альянс.

Політик також нагадав, що згоду на членство України в Альянсі союзники дали ще на Бухарестському саміті в 2008 році, проте якийсь конкретний графік вступу в НАТО "зробити неможливо", оскільки все залежить від темпу реформ.

Як відомо, минулого тижня в Києві завершилося засідання Північноатлантичного альянсу, в рамках якого відбулося засідання Комісії Україна-НАТО, за підсумками якого було прийнято спільну заяву.

Як повідомляв ONLINE.UA, Єнс Столтенберг у середу, 30 жовтня,  заявив, що Донецьк і Луганськ повернуться під український контроль. У цьому Києву допоможе підтримка від НАТО та власні зусилля. Він закликав до терпіння та нагадав, що ніхто не очікував падіння Берлінської стіни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?