Україна частково закриває пункти пропуску на кордоні — де будуть діяти обмеження
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна частково закриває пункти пропуску на кордоні — де будуть діяти обмеження

Україна частково закриває пункти пропуску на кордоні — де будуть діяти обмеження
Джерело:  online.ua

У понеділок, 9 листопада, Україна тимчасово закриває деякі пункти пропуску на кордоні. Обмеження, зокрема, будуть діяти на кордоні зі Словаччиною за ініціативою офіційної Братислави. Заборона на в'їзд і виїзд вводиться через ситуацію із захворюваністю на коронавірус в Україні та Словаччині. О 9:00 за київським часом закриють словацький пункт пропуску Вельке Слеменце, з української сторони - Малі Селменці. У Держприкордонслужбі пояснили, як тепер будуть пропускати людей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ДПСУ.

"Обмеження вводяться у зв'язку з ускладненням епідеміологічної ситуації в Словацькій Республіці та в Україні. З 09.00 (за київським часом) 9 листопада 2020 буде тимчасово закритий пункт пропуску "Вельке Слеменце", з української сторони - "Малі Селменці". Також тимчасово припиняється оформлення пішоходів в пункті пропуску "Убля", з української сторони - "Малий Березний". У пункті пропуску "Вишнє Німецьке", з української сторони - "Ужгород", пропуск осіб, тимчасово або постійно проживаючих на території Словаччини, буде здійснюватися з 08.00 до 20.00 ( за київським часом)", - попередили українців в ДПСУ.

Відзначається, що всі українці при в'їзді до Словаччини зобов'язані пройти антигенний тест на коронавірус і пройти самоізоляцію, на п'ятий день якої повинні зробити тест RT PCR. Від проходження антигенного тесту звільняються особи, які їдуть по території Словаччини транзитом. Пропуск вантажного автотранспорту на час закриття пунктів пропуску буде здійснюватися без обмежень.

Важливо нагадати, що додаткові обмеження введені і на кордоні з Угорщиною. На пунктах пропуску угорські прикордонники ввели комендантську годину - з 01:00 до 06:00 за київським часом пункти пропуску будуть закриті. Під час цього тимчасового обмеження в'їзд в Угорщину буде дозволений особам, які їдуть в Угорщину на роботу і українцям, які мають постійний або тимчасовий вид на проживання. Обмеження не поширюється на водіїв вантажного автотранспорту, які здійснюють міжнародні перевезення, та осіб, які прямують транзитом через територію Угорщини.

Як відомо, напередодні Україна відновила список країн "червоної" і "зеленої" зон. При поверненні з "червоних" країн громадянам при в'їзді в Україну доведеться проходити самоізоляцію або робити тест на COVID-19.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 7 листопада в Україні зафіксували 10746 нових випадків зараження коронавірусом, це абсолютний антирекорд з початку пандемії. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 450 934 осіб, з них 8312 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстровано в Харківській, Житомирській, Хмельницькій та Львівській областях, а також в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?