Україна добилася свого - перші підсумки нових переговорів у ТКГ
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна добилася свого - перші підсумки нових переговорів у ТКГ

Україна добилася свого - перші підсумки нових переговорів у ТКГ
Джерело:  rbc.ua

Представники України у Тристоронній контактній групі на зустрічі у середу, 8 липня, вимагали бойовиків "ЛДНР" припинити обстріли. Пізніше стало відомо про узгодження нового режиму тиші на період нищівних пожеж на Луганщині. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За словами міністра з питань тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова, Києву нібито надали гарантії щодо безпеки на час ліквідації пожеж.

Українська делегація виступила на засіданні з вимогою про забезпечення польотів авіації Державної служби надзвичайних ситуацій. Це необхідно для боротьби з полум'ям, яке охопило район на лінії розмежування.

"Дане звернення гуманітарного характеру було повністю підтримано Координатором ТКГ — представником ОБСЄ і було надалі узгоджено учасниками засідання. Письмове підтвердження гарантій очікується найближчим часом", - підкреслив Резніков.

Слід нагадати, планове засідання у режимі відеозустрічі почалося о 13:00. Це вже третій раунд переговорів після розширення української делегації представниками ОРДЛО.

Нагадаємо, внаслідок катастрофічної пожежі у Луганській області загинули кілька людей. Президент Володимир Зеленський напередодні відвідав регіон, щоб особисто оцінити ситуацію. Разом з ним були присутні також міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та секретар РНБО Олексій Данілов.

Українська влада виступила з гучною обіцянкою про забезпечення усіх постраждалих новими місцями проживання.

Як повідомляв ONLINE.UA, Зеленський пообіцяв місцевим жителям по 300 тисяч гривень компенсації за втрачене житло. На це буде потрібно 50 млн гривень, які, як запевнив президент, є в бюджеті та рішення по їх перерахуванню людям Кабмін прийме вже сьогодні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?