Україна домоглася ще однієї перемоги в боротьбі проти Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна домоглася ще однієї перемоги в боротьбі проти Путіна

Україна домоглася ще однієї перемоги в боротьбі проти Путіна
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін вже сьомий рік грубо порушує права українців в окупованому Криму. Кримчани піддаються тортурам, їх позбавляють житла, змушують служити в російській армії - людей переслідують за будь-який вираз незгоди з Путіним і критику окупації Криму навіть в соцмережах. Українська влада всіма силами намагається захистити кримчан від свавілля російських окупантів. Офіційний Київ використовує будь-яку можливість, щоб покарати Путіна за його злочинні дії і добитися повернення півострова. Заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова повідомила, що підсумком чергового рішучого кроку України стало рішення дипломатів з провідних міжнародних організацій в Нью-Йорку, Женеві, Відні, Страсбурзі розробити оновлений проект резолюції про ситуацію з правами людини в окупованому Криму, який Генасамблея ООН розгляне найближчим час. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку дипломатки в соцмережі.

"Тортури, примусовий призов, переслідування ЗМІ, репресії проти Меджлісу і Української православної церкви з боку російських окупантів є ключовими елементами оновленого проекту резолюції про ситуацію з правами людини в окупованому Криму, який Генеральна Асамблея ООН розгляне найближчим часом", - зазначила Джапарова.

Важливо відзначити, що для повернення Криму українська влада також має намір запустити міжнародний майданчик під назвою Кримська платформа, в якій вже готові взяти участь багато союзників України, включаючи Туреччину, Велику Британію, Словаччину, США і Польщу. До запуску Кримської платформи офіційний Київ також попросив приєднатися Францію. Всі ці країни регулярно нагадують Путіну, що Крим - це частина України, і вони ніколи не визнають спроби РФ його анексувати.

Нагадаємо, нещодавно Південний окружний військовий суд РФ виніс вирок трьом фігурантам по "справі Хізб ут-Тахрір". Трьох кримчан - Рустема Емірусеінова, Арсена Абхаірова і Ескендера Абдулганієва - суд РФ приговорив від 12 до 17 років позбавлення волі. У лютому 2019 року їх незаконно затримали після обшуків в селищі Жовтневе і звинуватили в причетності до "терористичної діяльності". У МЗС України жорстко відреагували на незаконне рішення суду окупантів в Криму. Офіційний Київ закликав РФ звільнити засуджених українців, а весь світ до посилення жорстких санкцій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Криму виникла катастрофічна проблема після нового наказу Путіна. Гідрогеологи попередили, що нові свердловини, які наказав набурили Путін, пріведт до того, що вода на півострові повністю закінчиться.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?