Україна домовилася про постачання тисячі генераторів для обʼєктів інфраструктури — МЗС
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна домовилася про постачання тисячі генераторів для обʼєктів інфраструктури — МЗС

Україна домовилася про постачання тисячі генераторів для обʼєктів інфраструктури — МЗС
Джерело:  online.ua

Україна домовилася з іноземними партнерами про постачання тисячі генераторів та трансформаторів для резервного живлення обʼєктів інфраструктури.

Джерело: Дмитро Кулеба на брифінгу МЗС

Україна отримає тисячі генераторів і трансформаторів

Станом на 4 січня, вдалося домовитися про постачання майже 1800 трансформаторів струму та напруги різної потужності, понад сім тисяч генераторів потужністю до 100 кіловат і понад 600 генераторів більше 100 кіловат, понад 40 кілометрів кабелю, а також сотень найменувань запчастин для енергообладнання, обігрівачів тощо, - сказав Кулеба.

Дипломат зазначив, що МЗС продовжує працювати разом із Міненерго, Мінінфраструктури, Укренерго та іншими міністерствами та відомствами для максимального залучення допомоги від міжнародних партнерів для якнайшвидшого відновлення енергетичної системи України.

Хочу висловити щиру вдячність нашим енергетикам за ті дива, які вони роблять, підтримуючи функціонування нашої пошкодженої енергосистеми. Ми, дипломати, докладаємо максимум зусиль, щоб у них були відповідні ресурси для цієї роботи, - додав очільник МЗС.

ОАЕ передає тисячі генераторів для українців

Нагадаємо, Об’єднані Арабські Емірати передадуть Україні близько 2500 побутових генераторів для цивільного населення.

Зазначається, що енергетична допомога від Арабських Еміратів включає 2,5 тисяч генераторів, потужністю від 3,5 до 8 кіловат.

Першу партію – близько 1200 генераторів, уже доставили до Варшави 24 грудня, звідти її передадуть до України.

Решту генераторів влада ОАЕ передасть до кінця січня 2023 року.

Також ОАЕ надали Україні 360 тонн продовольства, медичної допомоги та автомобілів швидкої допомоги для українських біженців у Польщі, Молдові та Болгарії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?