Україна екстрено готується до масштабного наступу - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна екстрено готується до масштабного наступу - що відомо

Україна екстрено готується до масштабного наступу - що відомо
Джерело:  online.ua

На півдні України зберігається загроза масштабного наступу Росії з боку окупованого Криму, який може влаштувати президент Росії Володимир Путін під прикриттям стратегічних навчань "Кавказ - 2020", які Кремль вирішив влаштувати поблизу українських кордонів в період з 21 по 26 вересня. Українські військові активно готуються відбивати атаку ворога і регулярно проходять тренування, відточуючи свою майстерність. Підрозділи зенітних ракетних військ на державному випробувальному полігоні "Ягорлик" в Херсонській області вже завершують облаштування польових таборів і обладнають бойові позиції - там пройдуть бойові стрільби зенітних ракетних комплексів в рамках участі Повітряних Сил в масштабних стратегічних командно-штабних навчаннях "Об'єднані зусилля-2020". У 2020 році діями бойових розрахунків підрозділів зенітних ракетних військ в складі зведеного зенітного ракетного полку керувати командувач повітряного командування "Схід" генерал-майор Олег Струцинський. Про це 13 вересня повідомила пресслужба Міноборони України, передає ONLINE.UA.

"Протягом 2020 року зенітні ракетні війська провели чимало різного роду навчань з виходом техніки, розгортанням позицій, веденням протиповітряної бою з імітованими пусками. Тепер довести свою спритність і влучність треба на практиці, за реальними цілями. Практичний етап тактичних навчань з бойовою стрільбою в максимально наближених до бойових умовах, дасть можливість фахівцям зенітного ракетного вогню істотно наростити практичні навички у веденні протиповітряної бою ", - йдеться в повідомленні Міноборони.

Нагадаємо, ще в червні стало відомо, що у вересні 2020 року Росія проведе стратегічні навчання "Кавказ - 2020" поблизу українських кордонів. Головне управління української розвідки не виключає варіант, що під час навчань РФ може почати широкомасштабні військові дії проти України. Відзначається, що навчання пройдуть на багатьох полігонах, в тому числі в окупованому Криму і в Південному військовому окрузі ЗС РФ поблизу кордону з Україною. У Міноборони України допускають, що осінні військові навчання Кавказ 2020 будуть використані російським керівництвом для демонстрації військової могутності України і державам Європи, а також що ці навчання слід розглядати як елемент тиску на нашу країну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський відреагував на рішення Путіна проти України щодо проведення масштабних військових навчань "Кавказ-2020", під прикриттям яких Кремль може піти на нове захоплення українських територій. Президент запевнив, що Україна не боїться і готова до російських навчань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?