Україна готує неочікувану пропозицію Путіну по Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна готує неочікувану пропозицію Путіну по Криму

Україна готує неочікувану пропозицію Путіну по Криму

Команда російського президента Володимира Путіна не на жарт стурбована рішенням українського лідера Володимира Зеленського повернути окупований Крим за допомогою міжнародних партнерів в рамках Кримської платформи, яку офіційний Київ планує запустити вже навесні наступного року. І поки Кремль вперто дає зрозуміти, що питання Криму закрито і Путін не збирається обговорювати його ні з ким, українська влада вирішила запросити російську сторону до участі в міжнародних переговорах. На даний момент дипломати шукають відповідну форму запрошення. Про це повідомила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, передає ONLINE.UA з посиланням на Радіо свобода.

"Однозначно, будемо запрошувати. Ми це вже оголосили. Ми шукаємо відповідну форму запрошення. Ми вважаємо, що це країна номер один яка повинна брати участь в подібних форматах, тому що це країна, яка окупувала Крим, яка несе повну відповідальність за ситуацію в Криму, зокрема щодо захищеного населення, а це 2,5 млн громадян України", - пояснила Джепарова позицію офіційного Києва в питанні участі Росії в Кримській платформі.

Як відомо, саміт Кримської платформи офіційний Київ планує провести вже в травні 2021 року. Цей захід анонсував раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який уточнив, що всіх учасників Кримської платформи зберуть в Києві. Євросоюз вже дав згоду на участь в платформі по деокупації Криму. Також допомогти Україні повернути окупований Росією півострів готові Туреччина, Велика Британія, США, Польща, Чорногорія.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що офіційну згоду на участь в Кримській платформі висловила влада Естонії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?