Україна готує нову атаку по російському флоту в Чорному морі — Резніков
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна готує нову атаку по російському флоту в Чорному морі — Резніков

Україна готує нову атаку по російському флоту в Чорному морі — Резніков
Джерело:  online.ua

Міністр оборони України Олексій Резніков на брифінгу заявив про підготовку Україною удару по російському чорноморському флоту.

Джерело: Олексій Резніков

Україна готує удар по російському флоту

Очільник Міноборони України Олексій Резніков заявив, що ЗСУ завдадуть удару по флоту РФ у Чорному та Азовському морях, як тільки підійде слушний момент для цього.

Резнікова попросили розповісти про деталі потоплення російського крейсера “Москва”, річниця знищення якого буде вже 14 квітня, проте міністр відмовився, аргументувавши тим, що для РФ готується ще один “сюрприз” від ЗСУ.

Мені дуже хочеться поділитися деталями, з якими я знайомий, але у нас є домовленість із командувачем українського флоту Олексієм Неїжпапою, завдяки його зусиллям та його команді це сталося. Не всі деталі ми зараз можемо розкрити, – сказав Резніков.

Знищення крейсера Москва

14 квітня українські військові знищили ракетою "Нептун" флагман Чорноморського флоту РФ – ракетний крейсер "Москва".

Оператор ракетного комплексу "Нептун" морського базування отримав неочікувані дані. Звичайний радар зафіксував ціль на відстані 120 км від берега. Об’єктом такого розміру в цьому секторі Чорного моря міг бути тільки крейсер "Москва".

Згодом експерти Міністерства оборони США після аналізу усіх наявних даних дійшли висновку, що російський крейсер і флагман Чорноморського флоту РФ "Москва" був уражений двома українськими ракетами.

Російська сторона продовжує відкидати українську версію, що крейсер був втрачений внаслідок ударів ракетами "Нептун".

Окрім того, також стало відомо, що російські кораблі, які діяли на півночі Чорного моря у районі крейсера "Москви", відійшли на південь далі від українського берега.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?