Україна готує ще одну евакуацію людей з Китаю - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна готує ще одну евакуацію людей з Китаю - що відомо

Україна готує ще одну евакуацію людей з Китаю - що відомо
Джерело:  interfax.com.ua

Україна готова провести ще одну евакуацію людей з Китаю, з епіцентру епідемії коронавірусу. Підготовка ведеться під особистим контролем українського глави Володимира Зеленського. Зокрема, до відправки за українцями в Китаю готується літак футбольної команди "Шахтар". Про це повідомив гендиректор футбольного клубу Сергій Палкін, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Зараз йде підготовка. Хочу вам сказати, що це досить трудомісткий процес збору документів і погоджень. У ньому задіяні різні державні служби, як в Україні, так і в Китаї. Процес йде під особистим контролем президента України Володимира Зеленського. Він докладає максимум зусиль, щоб Анастасія Зінченко та інші українці змогли найближчим часом повернутися додому з Уханя", - повідомив Палкін.

Він уточнив, що новий етап евакуації українців з охопленого епідемією коронавірусу Китаю відбудеться як тільки будуть улагоджені всі адміністративні питання і отримані необхідні дозвільні документи. Він підкреслив, що клуб хоче відправити літак за українцями якомога швидше.

"Хочемо повернути Анастасію Зінченко та інших українців, які залишилися в Ухані. Вчинок Насті, яка відмовилася залишити свою собачку, торкнувся серця багатьох людей і нікого не залишив байдужим", - зазначив Палкін.

Слід зазначити, що напередодні заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомляв, що Україна знову зможе евакуювати людей з Китаю, якщо буде отримано достатню кількість заявок від громадян України з міста Ухань і провінції Хубей.

Нагадаємо, після того, як Китай не дозволив українці Анатасіі Зінченко виїхати разом зі своєю собакою, дівчина вирішила відмовитися від евакуації. Вчинок дівчини, яка не кинула свого вихованця, померанського шпіца Мишу, зворушив українців. На тлі історії з Настею капітан команди "Шахтар" Андрій Пятов заявив, що клуб готовий відправити свій літак до Китаю, щоб забрати українських громадян, які залишаються в Ухані.

До Анасстасіі Зінченко також звернувся президент України Володимир Зеленський - він особисто зателефонував Насті і пообіцяв допомогти повернутися додому разом з собакою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що до Зеленського звернулися троє жителів Нових Санжар, де 20 лютого виникли протести через евакуацію українців та іноземців з Китаю. Вони запевнили, що на місці подій опинилися випадково і не брали участь у заворушеннях, а просто принесли пиріжки для голодних протестуючих.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?