Україна відповість Навальному на скандальну заяву про Крим
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна відповість Навальному на скандальну заяву про Крим

Україна відповість Навальному на скандальну заяву про Крим
Джерело:  online.ua

Глава МЗС України Дмитро Кулеба висловив рішучу підтримку російському опозиціонеру Олексію Навальному, незважаючи на його скандальну позицію по окупованому Криму. Міністр підкреслив, що буде принципово виступати на захист політика, якого Кремль свавільно кинув за ґрати з очевидних політичних мотивів. При цьому Кулеба запевнив, що українська влада не забула про скандальну заяву Навального про окупований Крим, яку він зробив ще в 2014 році. Тоді Навальний заявляв, що тепер Крим де-факто "належить" Росії і ніколи вже не повернеться в Україну, оскільки півострів не бутерброд з ковбасою, щоб його повертати туди-сюди. За словами Кулеби, Україна розбереться з поглядами Навального на Крим і на відносини з Україною після того, як його звільнять з в'язниці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

"Я принципово завжди буду виступати в підтримку людини, якого свавільно кидають за ґрати за абсолютно очевидним політичним кейсом. Коли він вийде з-за ґрат, очевидно, ми будемо з ним розбиратися, з його поглядами на Крим і на відносини з Україною. Це інше питання. Але права людини повинні поважатися. Тому справа Навального в цьому плані очевидна", - пояснив свою позицію Кулеба.

Важливо відзначити, що Кулеба не в перший раз відповідає на скандальну заяву Навального про Крим. Міністр попереджав опозиціонера, що цей "бутерброд" Росії доведеться повернути, причому ненадкушенним, а Навальному, якщо трапиться так, що він очолить Росію, доведеться вибачаться свою позицію.

Нагадаємо, 2 лютого суд у Москві засудив Навального до 3,5 років колонії загального режиму із зарахуванням часу, який він провів під домашнім арештом в 2014 році. Таким чином, за гратами опозиціонеру доведеться провести 2 роки і 8 місяців, а на свободу він вийде тільки в 2023 році.

Як відомо, Навального затримали і заарештували відразу ж після повернення в Москву після прильоту з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння "Новачком". До того, 13 січня, в РФ опозиціонера оголосили в розшук через справу 6-річної давності. Суд вирішив, що він разом з братом Олегом переконали компанію Ів Роше укласти невигідну угоду. У ФСВП стверджують, що політик не виконував покладені на нього зобов'язання і ухилявся від контролю поки німецькі лікарі рятували йому життя після замаху на вбивство, за яким, імовірно, стоять співробітники ФСБ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в МЗС України вирок Навальному назвали ганебною практикою наступу на права людини і закликали світ зробити рішучіші дії для засудження репресивних практик влади РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?