Україна готується до кінця року ухвалити понад 30 законів для євроінтеграції
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна готується до кінця року ухвалити понад 30 законів для євроінтеграції

Україна готується до кінця року ухвалити понад 30 законів для євроінтеграції
Джерело:  online.ua

Парламент готується до кінця року проголосувати більш як 30 законопроєктів у рамках євроінтеграції України.

Джерело: віцепрем’єр - міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі телемарафону

У ВРУ будуть голосувати за більше 30 євроінтеграційних законопроєктів

До кінця цього року ми вже будемо готуватися до голосування в парламенті більше 30 євроінтеграційних законопроєктів. Готується засідання Ради асоціації (Україна - ЄС- ред.) за участі Прем’єр-міністра. Тобто ми будемо демонструвати прогрес увесь цей час, щоб якнайшвидше почати наступний етап приєднання до ЄС у форматі перемовин, - сказала вона.

Стефанішина зауважила, що загалом готовими і зареєстрованими у парламенті є 80 законопроєктів «євроінтеграційного портфеля».

На сьогодні, за словами Стефанішиної, сформовано 30 проєктів, які можна ухвалювати під час воєнного стану і які будуть допомагати підприємствам, економіці та не створюватимуть додаткового негативного регулювання.

Крім того, наголосила Стефанішина, влада вже розробила дорожню карту по кожному з пунктів рекомендацій Єврокомісії, і по кожному вже є напрацювання.

Робота велася і до початку повномасштабної війни, але мобілізації такої великої політичної волі для того, щоб просунутися по кожному з цих пунктів, ми не мали. І сьогодні ці рекомендації є певним стимулом, - констатувала віцепремʼєрка.

Раніше Стефанішина заявляла, що Україна розраховує реалізувати рекомендації Європейської комісії щодо статусу кандидата в члени ЄС до кінця року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?