Україна готується - у Зеленського зробили гучну заяву
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна готується - у Зеленського зробили гучну заяву

Україна готується - у Зеленського зробили гучну заяву
Джерело:  online.ua

Україна готується до поетапного скасування карантину. Уже сьогодні відкриваються продовольчі ринки, але працювати вони будуть за чіткими правилами. Про це заявив глава Кабміну Денис Шмигаль на нараді під головуванням президента України Володимира Зеленського, яка відбулася 1 травня, повідомляє ONLINE.UA.

В офісі українського лідера повідомили, що на нараді з Зеленським також були присутні представники головних державних відомств, відповідальних за заходи щодо запобігання поширення коронавіруса. Зокрема, Нацполіція повідомила президенту, що травневі свята стануть останніми небезпечними вихідними в Україні, які можуть сприяти скупченню людей. Щоб запобігти цьому, Національна поліція направила в парки чергові патрулі.

У свою чергу голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко повідомив, що напередодні більш семи тисяч громадян повернулися в Україну з-за кордону. Більша половина з них (65%) встановили додаток "Дій вдома", який допомагає проходити самоізоляцію під час карантину. Контроль за дотриманням самоізоляції за допомогою програми відбувається через регулярні повідомлення протягом дня.

"Ми бачимо, що українці стають свідомими і швидко приймають нововведення і сучасні підходи, щоб убезпечити себе, рідних та оточення. В основі програми - кращий зарубіжний досвід. Упевнений, він допоможе українцям комфортніше проходити самоізоляцію під час карантину", - зазначив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, в Україні станом на 1 травня в Україні зафіксовано 10 861 випадків зараження коронавірусом. За останню добу захворіли коронавірусом ще 455 українців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МОЗ пообіцяв українцям, що вже з 11 травня в Україні почнуть скасовувати карантин. Він запевнив, що ситуація із захворюваністю дозволяє це зробити і ніхто не збирається продовжувати карантин, якщо кількість хворих почне зменшуватися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?