Україна і Білорусь підписали важливу угоду: про що домовилися
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна і Білорусь підписали важливу угоду: про що домовилися

Україна і Білорусь підписали важливу угоду: про що домовилися
Джерело:  online.ua

Київ і Мінськ домовилися відновити річкове судноплавство між Україною і Білоруссю. Відповідна угода була підписана сторонами в присутності заступника міністра інфраструктури України по євроінтеграції Віктора Довганя і заступника міністра транспорту і комунікацій Республіки Білорусь Олексія Ляхновича, повідомляє ONLINE.UA.

Угода про відновлення річкового судноплавства направлена на розвиток логістики та перевезення вантажів між Україною та Білоруссю з використанням річкового транспорту, створення нових робочих місць і залучення нових вантажопотоків в морські порти України.

У Білорусі в рамках відновлення річкового судноплавства з Україною зобов'язалися надати українським партнерам інформацію про терміни будівництва порту в Нижніх Жарах (Гомельська область, Республіка Білорусь). Компанія також зобов'язується розглянути можливість забезпечення білоруськими постачальниками вантажопотоку, необхідного для окупності днопоглиблювальних робіт.

"Реалізація проекту сприятиме виконанню Дорожньої карти щодо поліпшення судноплавства на річках Дніпро і Прип'ять, в рамках проекту з відновлення міжнародного водного шляху Е-40, рішень Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії з питань торгово-економічного співробітництва", - уточнили в АМПУ деталі важливої угоди з Білоруссю.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що білоруський лідер Олександр Лукашенко заявляв, що Білорусь готова включитися в конфлікт між Україною і Росією. Він підкреслював, що ситуація, яка склалася на Донбасі - болюче питання для України, і для її сусідів, оскільки це питання миру і війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?