Україна і Росія опинилися в сумній топ-трійці країн
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна і Росія опинилися в сумній топ-трійці країн

Україна і Росія опинилися в сумній топ-трійці країн
Джерело:  BBC

Україна, Росія і Аргентина стали аутсайдерами в рейтингу Credit Suisse, який досліджує добробут населення в різних країнах світу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ВВС Україна".
У доповіді Global Wealth Report, підготовленій Credit Suisse, йдеться, що сукупні статки населення світу з середини 2015 до середини 2016 зросли на 1,4% - до $256 трлн. Але кількість дорослих в світі виросла приблизно тими ж темпами, тому вперше з 2008 року середні статки на кожну дорослу людину не змінилися, склавши 52,8 тис доларів.
Українці разом з росіянами і аргентинцями увійшли до трійки аутсайдерів: добробут населення в цих країнах скоротився в процентному вираженні найбільше.
Добробут українських домогосподарств впав на 19%, російських - 15%. Найбільше збідніли аргентинці - на 27%. Основною причиною цього стали несприятливі коливання валютних курсів.
Читайте також: Дефолт не очікується: Fitch видало позитивний прогноз щодо України
Крім того, Україна, Молдова і Білорусь опинилися поруч з іншими параметрами: вони потрапили в групу країн, де на одного дорослого в середньому припадає менше 5 тис. доларів. До цієї групи належать також ряд країн Африки, Індія і Казахстан.
Більшість сусідів України за цими ж показниками, за даними Credit Suisse, багатше за неї: зокрема, Росія, Польща і Румунія відносяться до групи країн, де статки дорослих в межах від 5 до 25 тис. доларів.
Тим часом добробут британців також зменшився приблизно на 10%. Автори доповіді пов'язують це з Brexit про вихід з ЄС.
Найбільше в процентному вираженні зросли власні доходи в Японії - на 19%. Це сталося на тлі зміцнення ієни до долара. У трійці лідерів також Нова Зеландія і Китай.
Credit Suisse відзначає подальше посилення майнової нерівності в світі: всього 10% людей мають 89% всіх світових активів.
Як повідомляв ONLINE.UA, в світовому економічному рейтингу конкурентоспроможності Україна втратила шість позицій: з 79 місця в минулому році наша країна опустилася на 85-е.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?