Україна ініціює позачергове засідання ТКГ через обстріли на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна ініціює позачергове засідання ТКГ через обстріли на Донбасі

Україна ініціює позачергове засідання ТКГ через обстріли на Донбасі
Джерело:  online.ua

17 лютого команда України в Тристоронній контактній групі ініціює термінове позачергове засідання через численні порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування з боку бойовиків. 

Джерело: пресслужба української делегації в ТКГ

Україна ініціює зустріч ТКГ

В українській делегації зазначили, що з ранку 17 лютого спостерігаються обстріли поселень на підконтрольній Україні території з боку російських збройних формувань.

Внаслідок понад 40 обстрілів із застосуванням ствольної артилерії, мінометів та танків пошкоджені будівля дитячого садочку в районі Станиці Луганської, снаряди влучили на двір Врубівського ліцею. В обох будівлях під час обстрілів перебували діти, учні та персонал, - зазначили в делегації.

Важливо розуміти, що внаслідок обстрілів пошкоджено житлові будівлі та об’єкти інфраструктури. Постраждали троє мирних жителів.

У зв’язку з цим Українська делегація звернулась до Представника ОБСЄ в ТКГ щодо невідкладного скликання позачергових консультацій робочої групи з питань безпеки, а також позачергового засідання ТКГ, - йдеться в пресрелізі.

Також українська делегація запропонувала запросити на засідання представників нормандського формату для запобігання ескалації.

Ми готові до подальшої роботи в переговорному форматі задля припинення порушень і відновлення режиму тиші, адже тільки за умови усталеного припинення вогню можливий подальший рух з гуманітарних, соціальних та політичних питань з метою мирного врегулювання конфлікту на українському Донбасі, - зазначила українська делегація.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський назвав обстріли великою провокацією і підкреслив, що саме тому Україні необхідна присутність ОБСЄ там.

У НАТО заявили, що загострення може означати подальшу ескалацію з російського боку. Там також заявили, що, як і США, не бачать відводу військ Росії від кордону з Україною. Розвідка США заявила, що військових навпаки стало тільки більше.

Ми стурбовані, що Росія намагається підлаштувати привід для збройної атаки проти України. Досі немає чіткості і впевненості щодо намірів Росії. Ми не знаємо, що станеться, - сказав генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?