Україна має фотодокази падіння дронів Shahed на території країни НАТО
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна має фотодокази падіння дронів Shahed на території країни НАТО

Україна має фотодокази падіння дронів Shahed на території країни НАТО
Джерело:  online.ua

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Київ має фотодокази падіння дронів Shahed на території Румунії, які запускала РФ для атак на українську інфраструктуру на півдні.

Джерело: Дмитро Кулеба під час спілкування з журналістами в Києві

Україна має фотодокази падіння дронів Shahed на території країни НАТО

Кулеба наголосив, що для України абсолютно очевидно, що сталося в Румунії.

У нас є фотодокази. Ми готові ними поділитися, але остаточні висновки робитиме румунська влада, яка потім має не тільки зробити висновки, а й сказати, що вона з цим буде робити, – зазначив глава українського МЗС.

 Він припустив, що зараз представники румунської влади детально вивчають інцидент.

Безглуздо заперечувати, що туди щось впало. І ми авторитетно стверджуємо, із доказами, що це прилетіли дрони Shahed. Ми маємо фотодокази того, що там щось впало, – додав український міністр.

За словами Кулеби, зараз "є тенденції на намагання не ескалювати інтерпретації тих чи інших подій з боку партнерів, щоб не бути втягнутими у безпосередній конфлікт".

Російські БПЛА впали у Румунії

Раніше речник МЗС Олег Ніколенко повідомив, що вночі під час масованої атаки Росії в районі Ізмаїльського порту російські «шахеди» впали та здетонували на території Румунії.

Нагадаємо, що РФ запустила по Україні 32 ударними дронами Shahed-136/131. Сили ППО збили 23 з них над Одеською (17) та Дніпропетровською областю (6).

В Одеській області зафіксовано влучання у двох територіальних громадах, пошкоджені складські та виробничі будівлі, устаткування аграрних та промислових підприємств. Постраждалих немає.

На Дніпропетровщині дрони влучили по інфраструктурному об’єкту в Дніпровському районі.

Читайте також:

  • Ризик для безпеки в Чорному морі. Президент Румунії засудив удар РФ по порту Рені

  • В Румунії створять навчальний центр пілотів F-16

  • Україна планує розвивати Дунайський портовий кластер — Шмигаль

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?