Україна має перші успіхи у виробництві ракет — Камишін
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна має перші успіхи у виробництві ракет — Камишін

Україна має перші успіхи у виробництві ракет — Камишін
Джерело:  online.ua

Україна має амбітну ціль – стати найбільшим виробником зброї в Європі. Особлива увага – виробництву ракет. Про це заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Джерело: PAP

Міністр анонсував перші успіхи у виробництві українських ракет

Камишін не навів конкретних цифр щодо виробничих потужностей українського ОПК. Однак повідомив, що за останній місяць вони зросли вдвічі.

Україна стане збройовим арсеналом вільного світу та експертом у веденні звичайної війни. Ми хочемо, щоб наша країна стала найбільшим виробником зброї в Європі, – сказав він.

За словами високопосадовця, спершу потрібно розбудувати міць України як виробника зброї.

Ми вже маємо перші успіхи, я не можу розкривати більше, але найбільший акцент робиться на виробництві ракет, – сказав Камишін.

Міністр додав, що Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості – один із співзасновників проєкту Brave 1, який сприяє співпраці між усіма учасниками ОПК. Це інформаційна, організаційна та фінансова підтримка проєктам у сфері оборонних технологій.

Проєкт має дозволити виробникам швидше пройти шлях від ідеї до контракту з Міноборони України. Особлива орієнтованість – саме на іноземних інвесторів.

Якщо вони вирішать виробляти в Україні під час війни, то зможуть протестувати свій продукт на полі бою. Це, своєю чергою, дасть їм можливість його модернізувати. Я думаю, що будь-яка зброя, яка піде цим шляхом, буде продаватися не тільки в Україні, – сказав міністр.

В Україні затверджено ракетну програму

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що в Україні офіційно затвердили ракетну програму. Кошти для неї з бюджету вже виділено. Це дозолить отримати ракети дальністю 1000 кілометрів власного виробництва.

Основну ставку в ракетній програмі будемо робити на український оборонно-промисловий комплекс. Про це раніше заявив міністр оборони Олексій Резніков у Верховній Раді.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?