Україна має всі шанси - Кабмін повідомив прекрасну новину
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна має всі шанси - Кабмін повідомив прекрасну новину

Україна має всі шанси - Кабмін повідомив прекрасну новину
Джерело:  online.ua

В Кабміні потішили українців черговою приємною новиною - там повідомили, що Україна, за попередніми підрахунками, може покращити свої позиції та піднятися на 10-20 сходинок в рейтингу Doing Business 2021 від Світового банку, який характеризує легкість ведення бізнесу в країні. В уряді звернули увагу на те, що в 2019 році наша країна  посіла 64 позицію з-поміж 190 країн-учасниць, рейтинг складається фахівцями Світового банку. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Мінекономіки.

"Doing business" від Світового банку є одним з найвпливовіших рейтингів, який слугує додатковим маркером для інвесторів. Цього року, не дивлячись на вплив та наслідки COVID-19, ми продовжили працювати над важливими законодавчими змінами, які роблять інвестиційну діяльність більш легкою, захищеною і привабливою.То ж Україна має всі шанси продемонструвати покращені позиції, що дасть позитивний сигнал новим інвесторам, як внутрішнім, так і зовнішнім", - виступив з коментарем очільник Мінекономіки Ігор Петрашко.

Окрім того, у відомстві пояснили, що зміна позиції України в рейтингу залежатиме від декількох факторів. В першу чергу, від кількості змін, які експерти Світового банку вчасно зарахують під час дослідження, від динаміки досягнень інших країн та від того, чи зміниться методологія рейтингу як така. Наразі уряд провів власний попередній аналіз за кожним з 10 показників, щоб визначити можливу позицію України в рейтингу 2021 року.

"Мінекономіки проаналізувало понад 30 законодавчих змін, які були впроваджені в Україні за програмний період та можуть вплинути на рейтинг країни цього року. Загалом, за всіма 10 компонентами Україна демонструє суттєвий прогрес", - додав Петрашко.

Варто звернути увагу на те, що до трійки найбільш результативних оновлень належить сфера захисту міноритарних інвесторів від зловживань з боку власників контрольних пакетів акцій, що обіцяє покращити рейтинг України за відповідним компонентом на 50 позицій, а також суттєве спрощення реєстрації ТОВ, за рахунок чого можна Україна може піднятись на 15 позицій за цим компонентом.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Верховній Раді переконані, що  настав час для дискусії стосовно перегляду умов Угоди про асоціацію ЄС з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?