Україна може переломити хід війни вже найближчим часом
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна може переломити хід війни вже найближчим часом

Україна може переломити хід війни вже найближчим часом
Джерело:  online.ua

Із отриманням сучасної західної зброї українські військові отримали суттєву перевагу над кремлівською окупаційною армією, наступ якої майже зупинений.

Джерело:  Washington Post

ЗСУ мають переломити хід війни у продовж найближчого часу

Журналісти видання зазначають, що кремлівській армії не вдалось досягти значних територіальних здобутків після відступу ЗСУ з Лисичанська 2 липня.

Однак і після офіційного оголошення про завершення так званої оперативної паузи, окупантам не вдалось посили інтенсивність власного наступу.

На думку західних аналітиків та чиновників, наразі Кремль близький до повного вичерпання наступального потенціалу власної армії.

Окупантам незабаром, можливо, доведеться змиритися зі своєю неспроможністю підкорити весь регіон Донбасу.

Геопросторовий аналітик Георгій Баррос зазначає, що армії РФ ще можливо вдасться захопити одне чи два міста на Донеччині, наприклад, Сіверськ або Бахмут, але навряд чи їм вдасться просунутись далі.

Проте західний чиновник, який говорив на умовах анонімності зазначив, що Росія також має можливості, які вона ще не використала, що можуть перевести війну в іншому тривожному напрямку, що є зловісним посиланням на російські хімічні та ядерні запаси.

Тим часом українська армія має шанс перехопити ініціативу завдяки постачанню нового західного озброєння, наприклад, артилерійських ракетних систем HIMARS, завдяки яким Україна знищила вже понад 100 важливих російських цілей. Останнім часом українські військові використовували HIMARS для продовження контрнаступу на Херсон.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Використовуючи HIMARS для знищення запасів боєприпасів, Україна змусила росіян перемістити склади боєприпасів далі від фронту, подовжуючи їх лінії постачання та ускладнюючи логістику доставки артилерійських снарядів до підрозділів, які їх потребують.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?