Україна може постраждати - Кабмін приголомшив терміновим попередженням
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна може постраждати - Кабмін приголомшив терміновим попередженням

Україна може постраждати - Кабмін приголомшив терміновим попередженням
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Вчинки білоруського режиму можуть завдати шкоди Україні, наголосили в Міністерстві інфраструктури. Потенційна відповідь президента Олександра Лукашенка на литовські санкції вдарить по транспортних потоках України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За даними міністерства, втрати українська сторона ризикує зазнати через закриття білоруського транзиту.

"Україна може постраждати лише в тому разі, якщо білоруська сторона заборонить транзит через свої території до портів Литви", - пояснило відомство.

Водночас українську сторону не торкається погроза Лукашенка щодо закриття Білорусі для транзиту вантажівок з Польщі та Литви до Росії з Китаєм. Це не впливає на транспортні потоки України.

Литовський уряд нещодавно ввів санкції проти білоруського режиму — вони торкаються понад 100 осіб з оточення Лукашенка, яке відповідає за жорстоку спробу придушення протестів і фальсифікацію виборів. Цим посадовцям заборонено відвідувати сусідню країну.

Своєю чергою Олександр Лукашенко вирішив вчинити радикально — він пригрозив закриттям Білорусі для транзиту з Євросоюзу та блокування портів Литви зі своєї сторони. Президент стверджував, що Литва нібито отримує до 30% свого державного доходу від цих портів завдяки Білорусі.

Нагадаємо, у Євросоюзі наразі обговорюють санкції, які б одночасно вдарили по режиму Лукашенка, однак не наробили лиха білорусам, боротьбу за волю яких Брюссель підтримує.

Як повідомляв ONLINE.UA, у нещодавній заяві Лукашенко заявив, що литовський уряд, який підтримав білорусів-протестувальників та не визнав президентські вибори, буквально "зажрався". Він наголосив, що покаже Європі справжні санкції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?