Україна надає військовополоненим армії РФ найкращі умови — Meduza
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна надає військовополоненим армії РФ найкращі умови — Meduza

Україна надає військовополоненим армії РФ найкращі умови — Meduza
Джерело:  online.ua

За словами речника державного проєкту "Хочу жити" Віталія Матвієнка у коментарі журналістам російського видання "Meduza", умови, в яких утримуються полонені російські військові, схожі на умови у дитячих таборах.

Джерело:  "Meduza"

Що відомо про умови утримання російських військовополонених

Я кілька разів відвідував табір для військовополонених і хочу сказати, що умови там і справді шикарні, це дійсно схоже на дитячі табори, - зазначає Матвієнко.

За його словами, у таборах відсутні грати на вікнах, полонені сплять не на двоярусних, а на одномісних ліжках.

Вони мають можливість спілкуватись із рідними.

Усе згідно з нормами Женевських конвенцій. Хоча за Женевськими конвенціями зв'язок із рідними передбачається за листуванням. Але у нас XXI століття, тож лист – лише один із варіантів, можна і зателефонувати, - пояснює керівник проекту.

Матвієнко розповів, що на території табору розміщується стамотологічний кабінет та церква. Для мусульман – окремий кабінет із вікнами на схід, де можна помолитися. Є можливість відпочивати, грати у футбол.

Ще й отримують зарплатню

За його словами, військовополонені також отримують зарплатню за роботу, яка "не утискає їхніх прав та гідності". Ця діяльність також здійснюється згідно з нормами Женевських конвенцій.

Відповідаючи на запитання, як розраховується розмір зарплатні, Матвієнко сказав "Згідно з нормами Женевських конвенцій, військовополонений, який працює, має отримувати 0,25 швейцарських франків".

Він додав, що працюють усі – від солдатів до офіцерів, хоча останнім дозволяють і не працювати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?