Україна наклала арешт на 14 літаків РФ за польоти до анексованого Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна наклала арешт на 14 літаків РФ за польоти до анексованого Криму

Україна наклала арешт на 14 літаків РФ за польоти до анексованого Криму
Джерело:  online.ua

Херсонський міський суд наклав арешт на 14 літаків РФ, що здійснювали перельоти через закритий КПВВ "Сімферополь-авіа".

Джерело: пресслужба Офісу генпрокурора

Україна наклала арешт на російські літаки 

За клопотаннями прокуратури АР Крим та м. Севастополя Херсонський міський суд наклав арешти на 14 літаків російського авіаперевізника, які перевозили пасажирів до закритого пункту пропуску "Сімферополь-авіа" та з нього і таким чином були знаряддям вчинення злочинів, - повідомили у пресслужбі Генпрокурора.

Правоохоронці повідомили, що російська авіакомпанія "Газпром авіа" незаконно використовувала 14 літаків для переправки пасажирів до анексованого Криму, зухвало порушуючі український кордон.

В офісі Генпрокурора також додали, що щонайменше 37 російських авікомпаній здійснюють регулярні рейси в Крим, порушуючі українське та міжнародне законодавство.

За приведеними фактами наразі триває досудове розслідування. Зокрема, справи були порушені за фактами порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, державної зради, незаконного переправлення осіб через державний кордон України, порушення правил міжнародних польотів (ч. 2 ст. 332-1, ч. 1 ст. 111) (ч. 2, ч. 3 ст. 332, ст. 334 КК України).

Загалом, як повідомили в офісі Генпрокурора, арешт був накладений на 263 літаки, що здійснювали регулярні рейси до Криму.

Напередодні голова МЗС Дмитро Кулеба анонсував проведення нового саміту Кримської платформи у парламентському форматі.

Проведення саміту заплановане на серпень цього року за участю парламентських делегацій країн-партнерів.

Крим теж був у нас сьогодні на порядку денному. Я поінформував Анналену про те, що в Україні в серпні пройде парламентський саміт Кримської платформи. Ми будемо чекати відповідну делегацію з Німеччини, - підкреслив Кулеба.

Нагадаємо, що Німеччина готова очолити роботу Кримської платформи, яка підтримує політику не визнання російської анексії Криму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?