Україна накопичила рекордну кількість газу - перші подробиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна накопичила рекордну кількість газу - перші подробиці

Україна накопичила рекордну кількість газу - перші подробиці
Джерело:  online.ua

В прес-службі "Нафтогазу" повідомляють, що запаси газу в українських підземних сховищах збільшились до 18,7 мільярдів кубометрів. Варто зазначити, що це найбільший рівень запасів у сховищах за останні 7 років, передає ONLINE.UA.

В НАК наголосили, що продовжують закачувати по 78 млн кубометрів газу на добу, і накопиченого запасу буде досить, щоб пройти найближчий опалювальний сезон.

"Для забезпечення сталого проходження осінньо-зимового сезону 2019/2020 рр. необхідно накопичити в ПСГ близько 20 млрд кубометрів газу", - нагадали у "Нафтогазі".

Також зазначається, що станом на початок вересня 2019 року запаси газу у підземних сховищах становили 18,3 мільярда кубометрів - це на 3,6 мільярда кубометрів більше, ніж на початку вересня 2018 року.

Збільшення запасів газу необхідно для успішного протистояння спробам російського «Газпрому» зупинити транзит через територію України. Поки що Росія відмовляється підписувати новий договір на транспортування блакитного палива до Європи, вимагаючи від «Нафтогазу» відмовитися від судових претензій у Стокгольмському арбітражному суді.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно "Газпром" різко збільшив транзит газу через Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?