Україна намагається перешкодити передачі Росії ракет від Ірану — ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна намагається перешкодити передачі Росії ракет від Ірану — ГУР

Україна намагається перешкодити передачі Росії ракет від Ірану — ГУР
Джерело:  online.ua

За словами представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова, окрім ударних дронів типу "Shahed" Росія прагне отримати від Ірану ракети, однак Україна усіляко намагається завадити цьому.

Джерело: "Укрінформ"

Що відомо про загрозу отримання Росією іранських ракет 

Юсов підкреслив, що наразі Україна та західні партнери вживають всі можливі заходи для недопущення отримання Росією іранських балістичних ракет.

Така загроза існує. Україна і наші партнери, звичайно, відстежуємо ці процеси. Вживаємо певних заходів, щоб цей крок не відбувся, - запевнив представник ГУР.

Іран може передати Росії модернізовані Шахеди. У чому загроза

За словами керівниці Об'єднаного пресцентру Сил оборони південного напрямку Наталії Гуменюк, Іран може передати Росії модернізовані ударні БпЛА типу "Shahed", які вже не будуть настільки гучними, як їхні попередники, яких в Україні прозвали "мопедами".

Але насправді це не головний фактор, за яким орієнтуються мобільні вогневі групи. Один з яскравих – це так, і очевидно, що ворог із ним працював для того, щоб його прибрати як додаткову допомогу орієнтування ППО, - пояснює Гуменюк.

Керівниця пресцентру Ок "Південь" зазначила, що українські військові також не сиділи склавши руки і удосконалювали способи виявлення, наведення, реагування та знищення ворожих дронів.

Гуменюк підкреслила, що на всі модифікації "Шахедів" уже готові наші відповіді. Їх застосовуватимуть під час роботи по баражуючих боєприпасах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?