Україна направить до ОЗХЗ докази провини Росії в хімічній катастрофі в Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна направить до ОЗХЗ докази провини Росії в хімічній катастрофі в Криму

Україна направить до ОЗХЗ докази провини Росії в хімічній катастрофі в Криму
Джерело:  online.ua

МЗС України готує звернення в міжнародну Організацію по забороні хімічної зброї через хімічну катастрофу в окупованому Криму. У документі будуть викладені докази причетності Росії до ситуації, що виникла на кримському "Титані".

Звернення України в ОЗХЗ анонсувала прес-секретарка МЗС України Мар'яна Беца в інтерв'ю одному з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

За словами Беци, в даний час проводиться збір матеріалів щодо ситуації з викидом токсичних речовин в атмосферу на півострові. Вона зазначила, що всі докази щодо вини Росії в події будуть передані на розгляд ОЗХЗ.

Слід зазначити, що в даний час готують до відправці в Скадовськ близько двох тисяч дітей з Херсонської області. І хоча в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій вважають, що евакуювати населення немає потреби, дітей вирішили вивезти з метою профілактики та попередження можливих негативних наслідків для здоров'я після хімічної катастрофи в Армянську.

Також 8 вересня помічник голови ДПСУ Олег Слободян повідомив, що за допомогою до медиків у зв'язку з викидами хімічних речовин в окупованому Криму звернулися вже понад 60 українських прикордонників, п'ятеро з яких були госпіталізовані. Слободян зазначив, що в зв'язку з ситуацією на півострові, на КПВВ "Каланчак" і "Чаплинка" тимчасово заборонили людям в'їзд на окуповані території.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що через хімічну катастрофу в Криму в Армянську почали гинути тварини і вимирати рослини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?