Україна нарешті домовилася з Росією - у Зеленського повідомили довгоочікувану новину
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна нарешті домовилася з Росією - у Зеленського повідомили довгоочікувану новину

Україна нарешті домовилася з Росією - у Зеленського повідомили довгоочікувану новину
Джерело:  online.ua

Обмін полоненими між Україною і Росією має відбутися до 17 квітня. Офіційний Київ чекає від Кремля остаточного підтвердження точної кількості і точних прізвищ людей, яких російська сторона готова включити в обмін. Подробиці домовленостей з Росією повідомив віце-прем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков в ефірі одного українського телеканалу, передає ONLINE.UA.

"Принципово в середу, я вважаю, що ми домовилися, прозвучала дата - не пізніше 17 квітня, щоб до Великодня, щоб ці свята наші люди могли зустріти на підконтрольній Україні території ... Ми очікуємо остаточного підтвердження від російської сторони, точної кількості і прізвищ людей, яких вони готові включити в обмін", - уточнив Резніков.

Чиновник пояснив, що обміну за формулою "всіх на всіх", як передбачалося раніше, не буде. За його словами, буде певна кількість людей, але ні прізвища, ні їх число зараз називати рано, так як списки змінюються "щомиті, щохвилини, щодня".

Слід додати, що раніше Резніков повідомляв, що в пасхальний обмін полоненими не будуть включені кримчани. Але він відзначав, що остаточно списки на обмін ще не сформовані - ОБСЄ чекає від Росії підтвердження дати обміну, кількості і поіменного списку.

Нагадаємо, про важливі домовленості України і Росії про обмін полоненими стало відомо 8 квітня, коли українська сторона в Тристоронній контактній групі ініціювала проведення переговорного процесу безперервно, в форматі відеоконференції. Переговори відбулися за дорученням глави держави Володимира Зеленського. Україна змогла досягти важливої домовленості про взаємне звільнення утримуваних осіб, яке має відбутися не пізніше Великодня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики ОРДЛО вже озвучили свої пропозиції команді Зеленського щодо обміну полоненими. Вони повідомили, що вже готові до обміну, і навіть озвучили список осіб, яких проросійські сили хочуть передати Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?