Україна нарешті відреагувала на неочікувану пропозицію Лаврова
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна нарешті відреагувала на неочікувану пропозицію Лаврова

Україна нарешті відреагувала на неочікувану пропозицію Лаврова
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ України не планує призначати посла в Російській Федерації найближчим часом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відповідь пресслужби МЗС України.

"Заповнення вакантної посади керівника дипломатичної установи України в РФ наразі не планується", – сказано в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що раніше Україна погоджувала кандидатури послів в 13 з 19 країн, де їх немає. Однак в цьому списку не було РФ.

Що важливо, очільник МЗС Росії Сергій Лавров наголосив, що Російська Федерація готова повернути свого посла до Києва і прийняти посла України в Москві.

Нагадаємо, що Україна звільнила посла в Росії Володимира Єльченка у 2015 році, а Росія Михайла Зурабова – у 2016 році. Увесь цей час ці посади обіймали лише тимчасово повірені особи. Загалом дипломатичні стосунки між державами зведені до мінімуму – працюють лише кілька рядових членів посольств та консули. Причиною цьому стала збройна агресія Росії проти України.

Нещодавно держсекретар США Майк Помпео зважився на гучне зізнання. Американський дипломат заявив, що його колега, очільник МЗС РФ Сергій Лавров збрехав, коли заявив, що не обговорював з президентом США тему втручання в американські вибори.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на нормандському саміті  Зеленський попросив одіозного російського дипломата, главу МЗС РФ Сергія Лаврова  менше кивати головою, оскільки президента України така поведінка почала дратувати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?