Україна назвала питання по Донбасу, які не хоче вирішувати Росія: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна назвала питання по Донбасу, які не хоче вирішувати Росія: опубліковано відео

Україна назвала питання по Донбасу, які не хоче вирішувати Росія: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін за підсумками  переговорів 29 листопада в Мінську про стабілізацію ситуації на Донбасі  заявив, що переговори з російською стороною пройшли поверхнево, але триватимуть далі.


Про це він заявив в ході прес-конференції по завершенню зустрічі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "112.ua",


"Оскільки російська сторона не погоджується на ключові пріоритети України, залишається фундаментальна різниця в баченні "дорожньої карти". Те, що хоче російська сторона - фактично легітимізувати свій протекторат, або колонії на Донбасі, не здійснюючи кроків з передачі контролю над територією окупованого Донбасу міжнародній спільноті ОБСЄ, не здійснюючи кроки щодо поліпшення безпеки, не здійснюючи гуманітарних кроків", - підкреслив міністр.


"Це навіть не питання дорожньої карти, це повинно бути зроблено зараз. Це повинно було зроблено вже давно. Я сьогодні звернув увагу всіх, що в цьому році ситуація ще складніша, ніж в попередньому. І це катастрофічна ситуація, - додав Павло Клімкін. - Відносно "дорожньої карти", дискусія була дуже поверхневою. Дискусія триватиме в різних форматах... Говорити про якісь багатообіцяючі результати ми, на жаль, не можемо".


"При цьому міністр Лавров (міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, - ред.) на всі незручні запитання відповідає, що це не його компетенція - гуманітарні питання або питання безпеки, і наполягає тільки на обговоренні політичного блоку. Ось це і є вся правда про позиції РФ, яка не зацікавлена ​​ні в припиненні вогню, ні у звільненні заручників, а тільки в амністії і т.д.", - написала в Facebook представник України в Тристоронньої контактній групі, віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  російський журналіст Дмитро Смирнов спробував нерозумно пожартувати над фото міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки".




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?