Україна не отримає західні винищувачі до кінця контрнаступу — представник НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна не отримає західні винищувачі до кінця контрнаступу — представник НАТО

Україна не отримає західні винищувачі до кінця контрнаступу — представник НАТО
Джерело:  online.ua

Глава Військового комітету НАТО Роб Бауер заявив, що Україна не отримає сучасні західні винищувачі, поки не завершиться її контрнаступ.

Джерело: LBC

Україні не передадуть літаки під час цього контрнаступу

Напередодні ключового саміту НАТО у Вільнюсі, Литва, Бауер сказав, що надання Україні винищувачів, про які вони просять, «не буде вирішено в короткостроковій перспективі».

Навчання цих пілотів, навчання техніків, забезпечення організації матеріально-технічного забезпечення, яка може фактично підтримувати ці літаки, не будуть доступні до початку контрнаступу. Ми не повинні змішувати ці дві дискусії – я вважаю важливим і зрозумілим, що Україна просить ці винищувачі – але ми не повинні змішувати це з дискусією про контрнаступ зараз.

Відповідаючи на запитання, чи вважає він, що Україна може виграти війну проти Росії без винищувачів, Бауер сказав:

Я вважаю, що Україна має перевагу, тому що вона має західні системи зброї, має кращу підготовку і, що дуже важливо, набагато вищий моральний дух і мотивація. Ми знали з історії, в основному, що це надзвичайно важлива частина військових дій. Ми знову це бачимо тут, в Україні, люди борються за своє – це екзистенційна боротьба – українці розуміють, за що вони борються, росіяни не мають поняття, за що вони борються.

За словами Бауера, Україна може бути успішно, проте це займе час.

І коли вони рухатимуться вперед, і коли вони відвоюють більше місцевості, їм доведеться використовувати далекобійні системи протиповітряної оборони та захищати те, що вони щойно здобули. Отже, знову ж таки, це можливо, але це буде непросто.

Захід досі розробляє програми навчання пілотів

Західні країни досі розробляють програму підготовки українських пілотів для керування винищувачами F-16.

Тривалість такого курсу може змінюватись залежно від попередньої підготовки пілотів та мовних навичок.

Члени НАТО Данія та Нідерланди очолили зусилля міжнародної коаліції з підготовки пілотів і допоміжного персоналу, обслуговування літаків і, зрештою, постачання F-16 в Україну.

Поки що жодна країна не взяла на себе зобов’язання відправити F-16 в Україну, хоча Польща та Словаччина поставили 27 МіГ-29 для доповнення українського парку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?