Україна не подаватиме заявку на ПДЧ у НАТО - причини
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна не подаватиме заявку на ПДЧ у НАТО - причини

Україна не подаватиме заявку на ПДЧ у НАТО - причини

Віцепрем'єр-міністр України з питань євро- та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба пояснив, чому Київ не зацікавлений у новій заявці на ПДЧ у НАТО. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Посадовець виступив на брифінгу з генеральним секретарем Альянсу Єнсом Столтенбергом. За його словами, Київ вже подав відповідне звернення - під час Бухарестського саміту 2008 року.

"Україна виходить з того, що заявка на отримання Плану дій щодо членства, подана у 2008 році на саміті в Бухаресті, залишається чинною", - зазначив Кулеба.

Він нагадав, як учасники саміту висловилися на підтримку України та Грузії, а іноземні МЗС отримали доручення працювати у відповідному напрямку

"В Києві ніякі заявки подаватися не будуть. Ми переконані, що ПДЧ має бути технічним, а не політичним питанням", - наголосив віцепрем'єр.

Нагадаємо, керівництво НАТО відвідає Київ у період 30-31 жовтня.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше експрезидент Петро Порошенко закликав Київ оформити нову заявку на ПДЧ. Дмитро Кулеба розкритикував колишнього державного лідера та нагадав тому, що він сам так і не надіслав звернення до НАТО за часів своєї каденції, бо Україна вже мала чинну заявку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?