Україна не потерпить приниження своїх громадян при в'їзді в Ізраїль — Корнійчук
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна не потерпить приниження своїх громадян при в'їзді в Ізраїль — Корнійчук

Україна не потерпить приниження своїх громадян при в'їзді в Ізраїль — Корнійчук
Джерело:  online.ua

Україна не потерпить приниження своїх громадян при в'їзді в Ізраїль. Інакше можливо призупинення безвізу.

Джерело: Посольство України в Ізраїл і

Україна не потерпить приниження своїх громадян

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук закликав уряд Ізраїлю вирішити проблеми, які виникають в українських громадян під час в’їзду в країну.

Про це повідомляється у офіційному Facebook Посольства України в Ізраїлі.

Посол України Євген Корнійчук звернувся до ізраїльського прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху з закликом переглянути політику в'їзду для українців і втрутитися у це питання. Інакше, за його словами, український уряд розгляне призупинення безвізу з Ізраїлем.

Уряд України не потерпить приниження своїх громадян при в'їзді в Ізраїль. Ми зупинимо дію наших двосторонніх угод про безвізовий режим, як це передбачено статтею 7 міжурядової угоди. Цей варіант лежить на столі нашого уряду, - написав Корнійчук.

Чи приїдуть до України ізраїльські паломники

Посол також допустив можливість заборони на в'їзд ізраїльтян до Умані, де щороку хасиди-паломники святкують іудейський Новий рік (Рош га-Шана).

Якщо Ізраїль хоче, щоб його громадяни могли приїжджати в Україну як туристи, в тому числі в Умань, я вважаю, що прем'єр-міністр Нетаньяху повинен особисто втрутитися у вирішення поточного стану справ, - резюмував він.

Черкаська обласна військова адміністрація напередодні єврейського нового року рекомендує хасидам утриматися від відвідування Умані 15-17 вересня. Хоча всі заходи безпеки будуть вжиті.

Керівник Черкаської ОВА Ігор Табурець написав в Telegram:

Ми рекомендуємо паломникам максимально утриматися від відвідин Умані, враховуючи війну, регулярні масовані обстріли нашої країни та можливі провокації з боку Росії.

Водночас розуміємо, що частина вірян, як і торік, усе ж наважаться приїхати. Тому спільно з міською владою, сектором безпеки й оборони, усіма профільними службами вже працюємо превентивно.

Табурець обіцяє, що заходи безпеки будуть посилені.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?