Україна невідкладно звернулася до ОБСЄ - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна невідкладно звернулася до ОБСЄ - що сталося

Україна невідкладно звернулася до ОБСЄ - що сталося
Джерело:  Укрінформ

Офіційний Київ закликав держави-учасниці ОБСЄ оперативно відреагувати на вбивство проросійськими силами українського військового медика на Донбасі, оскільки, як уже повідомлялося раніше, вбивство має усі ознаки воєнного злочину. Заступник постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лосовський звернув увагу на те, що вбивство медика – один з останніх практичних випадків гібридної агресії з обманом, жорстокою зрадою та грубим порушенням досягнутих домовленостей зі сторони Росії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посилання на  "Укрінформ".

Наголошується, що в ході засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ Лосовський повідомив країнам-учасницям організації про те, що 13 липня 2020 року українська сторона мала намір забрати тіло вбитого військового зі Зайцевого, що на Донеччині. За його словами, українські воїни попередньо отримали від російських окупаційних сил гарантії безпеки та зобов’язання щодо припинення вогню поблизу Зайцевого у період з 14:00 до 18:00 13 липня.

"Однак під час евакуації тіла вбитого українського військового неозброєна евакуаційна група, яка складалася з представників СККК з відповідними розпізнавальними знаками, потрапила в засідку бойовиків", - пояснив український дипломат.

Лосовський також уточнив, що проросійські сили обстріляли групу евакуації. У результаті загинув медик, ще два бійці отримали поранення. Тіло медика також залишилося на території, яку не контролює Україна.

"Це вбивство має усі ознаки воєнного злочину", - підкреслив представник України.

Окрім того, він продемонстрував фотографії з місця підступного вбивства медика.

"Україна рішуче засуджує варварську поведінку російських військових та вимагає негайних пояснень, міжнародного розслідування та справедливого покарання відповідальних", – наголосив Лосовський.

Як повідомляв ONLINE.UA, Шмигаль заявив, що дітей, які знаходяться на території ОРДЛО та хочуть вступати в українські виші, бойовики не пускають на територію України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?