Україна офіційно приєдналася до вимоги ізолювати Росію від спорту
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україна офіційно приєдналася до вимоги ізолювати Росію від спорту

Україна офіційно приєдналася до вимоги ізолювати Росію від спорту
Джерело:  online.ua

Національний антидопінговий центр України (НАДЦ України) офіційно підтримав вимоги саміту Національних антидопінгових організацій (НАДО) 19 країн про ізоляцію Росії і російських спортсменів від міжнародного спорту в зв'язку з жахливими доказами існування в Росії систематичних проблем з допінгом.
Про це ONLINE.UA повідомили в Національному антидопінговому центрі України.
"Мінмолодьспорту і Національний антидопінговий центр України категорично засуджують грубе і шокуюче порушення міжнародних антидопінгових правил, принципів чесної гри, моральних і етичних норм спорту, які здійснювалися Росією на державному рівні. У зв'язку з цим Національний антидопінговий центр України приєднується до заклику 19 країн щодо усунення російських спортивних організацій від міжнародних змагань та введення мораторію на проведення міжнародних змагань на території РФ, а також схвалює всі дії ВАДА і підтримує створення незалежного органу тестування", - йдеться в заяві НАДЦ України.
НАДЦ України відправив відповідний лист до інституту НАДО.

Читайте: За ймаються сексом: Мутко оригінально пояснив чоловічу ДНК в пробах російських спортсменок
Нагадаємо, із закликом ізолювати Росію від світового спорту виступили Національні антидопінгові організації Австрії, Бельгії, Данії, Естонії, Ірландії, Іспанії, Канади, Нідерландів, Німеччини, ПАР, Польщі, Словенії, США, Фінляндії, Франції, Хорватії, Швейцарії, Швеції та Японії.
Як раніше повідомляв ONLINE.UA, саміт НАДО закликав виключити всі російські спортивні організації з міжнародних змагань (з наданням можливості російським спортсменам виступати в якості нейтральних атлетів за умови виконання ними певних вимог).

Читайте: В Росії визнали існування системи допінгу
Крім того, запропоновано оголосити мораторій на проведення будь-яких міжнародних змагань на території Російської Федерації в майбутньому, а також скасувати проведення вже призначених міжнародних змагань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?