Україна офіційно взялася за суддів Савченко
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна офіційно взялася за суддів Савченко

Україна офіційно взялася за суддів Савченко
Джерело:  interfax.com.ua

Генеральна прокуратура України відкрила два кримінальних провадження проти російських суддів і прокурорів, причетних до винесення у вівторок обвинувального вироку щодо української льотчиці Надії Савченко, і планує звернутися до Інтерполу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.
"Вчора до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено два кримінальних провадження. Перша - за ч.2 ст.375 Кримінального кодексу України, вказане кримінальне провадження стосується суддів Донецького міського суду Росії, пов'язаного з винесенням завідомо неправосудного рішення щодо Савченко. Друге кримінальне провадження, внесене вчора нашими колегами в ЄРДР, пов'язане з прокурорами РФ. Там у нас ч.2 ст.372 Кримінального кодексу України, тобто незаконне притягнення особи до кримінальної відповідальності", - розповів прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко.
Крім того, ГПУ звернеться до Інтерполу для процедури заочного засудження прокурорів і суддів РФ у справі Надії Савченко.
"Сьогодні складено повідомлення про підозру. Ми готуємо міжнародні доручення. Після відмови з міжнародних доручень ми будемо звертатися до Інтерполу", - сказав прокурор Куценко.
За його словами, це необхідно для проведення процедури заочного засудження.
Нагадаємо, російський суд визнав українську льотчицю Надію Савченко винною у вбивстві російських журналістів ВГТРК Ігоря Корнелюка і Антона Волошина  і засудив її до 22 років ув'язнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?