Україна оголосила жорсткі вимоги окупантам "ДНР"
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна оголосила жорсткі вимоги окупантам "ДНР"

Україна оголосила жорсткі вимоги окупантам "ДНР"
Джерело:  Новини Донбасу

Українська влада розглядає можливість припинення водопостачання на територію, контрольовану так званою "ДНР". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Новости Донбасса".

За журналістськими даними, з подібною заявою виступив заступник голови Донецької ОДА Ігор Мороз.

"Перша проблема, яка існує - це відсутність сплати с тимчасово непідконтрольної території", - зазначив він.

Посадовець пояснив, ОРДО споживає близько 23 мільйонів кубічних метрів води на місяць. Підконтрольні райони Донеччини споживають близько 10 мільйонів кубометрів.

Загальні втрати української сторони на електроенергію для водопостачання в ОРДО становлять 140 мільйонів гривень щомісяця.

Наразі питання про сплату за воду поставили на порядок денний Тристоронньої контактної групи у Мінську. Окупаційна сторона погодилася заплатити, однак це можливо після розробки спеціального механізму розрахунку.

Заступник голови області додав, якщо уряд зрозуміє, що грошей від "ДНР" не надійде, будуть збудовані нові гілки для водопостачання на підконтрольну Донеччину. Сьогоденна система пов'язує між собою увесь регіон, разом з окупованими районами.

Як повідомляв ONLINE.UA, у команді президента Володимира Зеленського нещодавно стверджували, що Київ не планує постачати воду в анексований Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?