Україна оперативно відреагувала на провокацію Білорусі
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна оперативно відреагувала на провокацію Білорусі

Україна оперативно відреагувала на провокацію Білорусі
Джерело:  Укрінформ

26 листопада команда білоруського диктатора Олександра Лукашенка звинуватила офіційний Київ у бездіяльності щодо протиправних дій "радикальних елементів" під час акцій протесту біля білоруського посольства у Києві, до МЗС викликали українського посла. На нову провокацію миттєво відреагувало Міністерство закордонних справ України: воно вважає виклик нашого посла до МЗС Білорусі і вручення йому ноти протесту у зв'язку з акціями біля білоруських диппредставництв надмірно емоційною реакцією. Про це в пресслужбі МЗС України заявили "Укрінформу", передає ONLINE.UA.

"МЗС України взяло до уваги вручення послу України в Білорусі ноти протесту МЗС Білорусі. Вважаємо реакцію білоруської сторони надмірно емоційною і в цілому безпідставною", — наголосили українські дипломати.

Окрім того, в МЗС нагадали поплічникам Олександра Лукашенка, що для нашої країни як європейської демократичної держави свобода слова і свобода зібрань мають фундаментальне значення, саме тому жодних підстав для обмеження права на мирний протест в цій ситуації не існує. Також наголошується, що правоохоронні органи України вживають належних заходів, щоб на постійній основі, а особливо під час акцій протестів, гарантувати безпеку як учасників акцій, так і посольства Білорусі та його працівників.

Українські дипломати підкреслили, що влада країни чітко дотримується положень Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року і гарантує безпеку іноземних дипломатичних місій на своїй території.

"Очікуємо, що білоруська сторона також з належною відповідальністю ставитиметься до своїх міжнародних зобов’язань і не допускатиме порушень дипломатичного імунітету на кшталт безпідставних оглядів дипломатичного автомобіля посла України в Білорусі при перетині українсько-білоруського кордону", — заявили в МЗС України.

Окрім того, в укранському відомстві нагадали, що під час Революції гідності в Україні офіційний Мінськ не реагував на провокації громадян, які під стінами посольства України в Мінську демонстрували свою вкрай недружню позицію до України і обраного українським народом європейського курсу.

Як повідомляв нещодавно ONLINE.UA, Олександр Лукашенко звернувся до Путіна з новою несподіваною пропозицією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?