Україна опинилася в епіцентрі - ЄС озвучив нові звинувачення Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна опинилася в епіцентрі - ЄС озвучив нові звинувачення Путіну

Україна опинилася в епіцентрі - ЄС озвучив нові звинувачення Путіну
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін робить усе можливе, аби монополізувати перемогу у Другій світовій війні, безсоромно відкидаючи внесок та жертви інших націй, які тоді перебували під радянським контролем. Це зазначається у заяві депутатів Європарламенту від Литви Андрюса Кубілюса та Раси Юкневічіне, присвяченій 75-й річниці завершення Другої світової війни в Європі, передає ONLINE.UA.

"9 травня Володимир Путін з гордістю буде говорити про перемогу у Другій світовій війні і буде говорити у такий спосіб, як це було за радянських часів - про перемогу радянського народу. Та все ж ми маємо пам’ятати, що це перемога, за яку не тільки росіяни, а й українці та білоруси заплатили величезну ціну", - наголошують у Євросоюзі.

Окрім того, європейська влада звертає увагу на те, що саме Україна опинилася в самому епіцентрі Другої світової війни, що спровокувало безпрецедентну кількість жертв і руйнувань - 8 мільйонів українців загинули, 714 міст і 28 тисяч сіл були повністю або частково зруйновані, однак для російської влади ці трагічні втрати - лише суха статистика, яку Кремль ігнорує.

"Кремль прагне монополізувати наратив про перемогу, щоб зобразити себе сьогоднішнім "моральним" лідером антифашизму в очах світу. У цьому наративі кожен, хто діє проти волі чи інтересів Кремля, стає фашистом", - кажуть євродепутати.

За їхніми словами, саме наша країна заплатила величезну ціну, ставши жертвою голодомору Сталіна, і продовжує платити величезну ціну в триваючій боротьбі за суверенітет і право бути частиною Європи. Наразі глава Кремля продовжує війну проти України, люди гинуть на Донбасі, і саме в такий спосіб російський очільник "вшановує людські жертви українців у Другій світовій війні".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 6 травня глава ОПУ Андрій Єрмак в ході телефонних переговорів запропонував політичним радникам лідерів країн–членів Нормандського формату  перезавантажити роботу ТКГ у Мінську. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?