Україна опинилася в самій середині цікавого світового рейтингу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна опинилася в самій середині цікавого світового рейтингу

Україна опинилася в самій середині цікавого світового рейтингу
Джерело:  Hromadske

Україна опинилася на 24-му місці в списку найдешевших країн для життя за версією американського грошового порталу GoBankingRates.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Громадське.
При складанні рейтингу враховувалися кілька факторів: індекс купівельної спроможності, рівень орендних ставок, споживчого кошика і вартість місцевих послуг і сервісів. Аналітики порівнювали кожен параметр з аналогічним показником в Нью-Йорку. Так, купівельна спроможність українців на 71,9% нижче купівельної спроможності жителів Нью-Йорка.
Читайте також: Україна опустилася в важливому світовому рейтингу
Орендна плата в Україні нижче на 91,1%, їжа і послуги дешевші на 70%.
"Доходи українців як і раніше низькі, через що країна потрапила в список 50 найбільш дешевих. Жителі столиці, в Києві, змушені витрачати близько 325 доларів на місяць на одну людину, за винятком орендної плати", - йдеться в дослідженні.
Найдешевшими країнами для життя стали Південна Африка та Індія. Польща опинилася на 12-му місці. Росія на 39-му, Білорусь на 50-му.
Як повідомляв ONLINE.UA,  згідно з рейтингом американського видання Bloomberg Україна залишається в десятці найбідніших країн, але просувається.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?