Україна оскаржить рішення Інтерполу по Януковичу - ГПУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна оскаржить рішення Інтерполу по Януковичу - ГПУ

Україна оскаржить рішення Інтерполу по Януковичу - ГПУ

В Генеральній прокуратурі України заявили, що рішення Інтерполу про припинення міжнародного розшуку екс-президента України Віктора Януковича  буде оскаржене.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ГПУ.

Зазначається, що начальник Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк підтвердив, що Комісією з контролю за файлами Інтерполу на сесії в період 27 лютого 3 березня 2017 року прийнято рішення про видалення файлів Інтерполу щодо червоної картки розшуку, тобто про зняття з міжнародного розшуку підозрюваного Януковича.

За його словами, інформація з цього приводу надійшла до правоохоронних органів України наприкінці квітня 2017 року, проте органи Інтерполу попередили про конфіденційність наданої інформації і заборону розголошення її деталей.

Читайте також: У жовтні в Януковича спливає термін дії політпритулку в Росії - ГПУ

Водночас, за словами Горбатюка, прийняття такого рішення мотивоване саме наявними недоліками українського законодавства щодо обрання запобіжного заходу стосовно розшукуваних осіб та статусу підозрюваного. Зазначається, що на сьогоднішній день висновки Інтерполу опрацьовуються, за наслідками чого буде прийняте рішення щодо подальших дій і, зокрема, можливого внесення змін до діючого законодавства.

Горбатюк підкреслив, що зняття з міжнародного розшуку Януковича відбулося не з причин недоліків слідства чи допущених порушень слідчими органами. Він також повідомив, що відповідне рішення буде оскаржене.

На запит слідчих Генеральної прокуратури України Інтерпол оголосив екс-президента Віктора Януковича у розшук у кримінальному провадженні за підозрою його у розтраті коштів, виділених на будівництво телекомунікаційної лінії спеціального зв’язку під час приватизації ВАТ "Укртелеком".

Як повідомляв ONLINE.UA, Інтерпол припинив розшук колишнього міністра енергетики та природних ресурсів часів Януковича Едуарда Ставицького.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?