Україна отримає безвізовий режим через кілька тижнів - глава Єврокомісії
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна отримає безвізовий режим через кілька тижнів - глава Єврокомісії

Україна отримає безвізовий режим через кілька тижнів - глава Єврокомісії
Джерело:  The Baltic Course

Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер впевнений, що Україна отримає безвізовий режим з Євросоюзом найближчим часом.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статтю Юнкера в виданні The Baltic Course, переклад якої зробило видання.
За словами Юнкера, ЄС буде підтримувати Україну і продовжувати робити все, щоб допомогти "великому європейському народу стати на ноги".
"У мене немає ілюзій з приводу тих проблем, з якими стикається влада в Києві і звичайні громадяни по всій країні. Дорога до реформ і стабільності складна. Але масштаби і швидкість змін, які відбулися в Україні за останні три роки, затьмарює попередні 20 років разом взяті", - написав Юнкер.
За його словами, саме тому ЄС повинен - ​​і буде - продовжувати свою підтримку. "Ми вже виділили 7 млрд євро, щоб підтримати програму реформ уряду, і до 2020 року будуть передані ще 5 млрд євро, ми також сподіваємося, що наступні 600 млн євро траншу макрофінансової допомоги будуть розблоковані на початку 2017 року, після того, як Україна погодилася виконати додаткові критерії реформ. Ці реформи - це вклад в зміни країни, а також інвестиції в стабільність нашого континенту", - зазначив він.
Читайте також: Без віз з Євросоюзом: в мережі з'явився смішний, але сумний жарт
Юнкер також сказав, що "працював в тісній співпраці з президентом Європейської ради Дональдом Туском", щоб "виконати всі геополітичні зобов'язання з боку Євросоюзу", які необхідні для реалізації Угоди про асоціацію і для отримання Україною безвізового режиму.
"Ми також зацікавлені з тому, щоб нашим громадянам було простіше відвідувати країни один одного. Це найкращий спосіб, щоб зацікавити в торгівлі і співпраці, а також поглибити зв'язок між нашими народами. Але з правами приходять і обов'язки, і в 2010 році Комісія перерахувала всі реформи, які повинна провести Україна, щоб отримати безвізовий режим для своїх громадян. Після ретельної і тривалої оцінки ми дійшли висновку, що ці умови були дотримані. Тепер ми повинні виконати нашу сторону угоди. Я вірю, що українські громадяни будуть звільнені від дотримання візових зобов'язань протягом декількох тижнів", - заявив глава Єврокомісії.
Як повідомляв ONLINE.UA, недавно в реєстраційній картці законопроекту про безвізовий режим для України на сайті Європарламенту в розділі "Прогнози" з'явилася попередня дата розгляду 3 квітня 2017 року.
Пізніше в Секретаріаті Європарламенту доручили прибрати індикативну дату голосування, щоб не створювати "некоректні негативні очікування".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?