Україна отримає додаткову партію вакцини проти коронавірусу від Польщі
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримає додаткову партію вакцини проти коронавірусу від Польщі

Україна отримає додаткову партію вакцини проти коронавірусу від Польщі
Джерело:  online.ua

Україна незабаром отримає значну партію вакцини проти коронавірусу COVID-19, розроблену компанією AstraZeneca. Влада Євросоюзу нараді допомагає польській сторони втілити цю угоду, щоб українські партнери проводили масову імунізацію ефективніше. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал.

У середу, 10 лютого, прем’єр-міністр Денис Шмигаль зустрівся з віцепрезидентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом. Український політик наголосив, що вакцинація стартує вже упродовж лютого, а загальний узгоджений обсяг препарату на покрокове постачання сягає 12 мільйонів.

Домбровскіс наголосив, що європейська сторона завжди підтримуватиме українського партнера. На різноманітні програми протистояння пандемії COVID-19 Києву спрямували близько 190 мільйонів євро. Зокрема, гроші були передбачені для посилення медичної системи та захисту медиків.

“Єврокомісія буде сприяти намірам Польщі забезпечити для України додаткову партію вакцин компанії AstraZeneca у розмірі 1,2 мільйона доз. Механізми ЄС дозволяють такий перепродаж без жодних додаткових комісій чи прибутку. Євросоюз також готовий допомагати з доставкою цієї вакцини. Для нас важливо, аби Україна також була забезпечена якісною та перевіреною вакциною”, - наголосив він.

Своєю чергою Шмигаль назвав співпрацю для подолання наслідків глобальної епідемії одним з найважливіших сьогодні напрямків.

“Надзвичайно важливим фактором нашої спільної роботи залишається боротьба з пандемією коронавірусу. Ми вдячні ЄС за надану підтримку та допомогу для нашої медичної системи та наших медиків. Все більше європейських партнерів говорять про важливість, аби Україна так само мала доступ до ранніх поставок вакцини, адже це краще допоможе стримати пандемію на всьому континенті. І це теж надзвичайно важливий пріоритет для нашої роботи з європейськими колегами”, - наголосив прем’єр.

Як повідомляв ONLINE.UA, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн визнала, що офіційний Брюссель невдало відреагував на певні моменти пандемії коронавірусу COVID-19. Вона наголосила, що перш за все європейська бюрократична запізно дозволила використання вакцин проти інфекції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?