Україна отримає два батальйони Leopard 2 та чотири батальйони Leopard 1 — Пісторіус
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна отримає два батальйони Leopard 2 та чотири батальйони Leopard 1 — Пісторіус

Україна отримає два батальйони Leopard 2 та чотири батальйони Leopard 1 — Пісторіус
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус повідомив про плани НАТО передати Україні два батальйони танків Leopard 2 та чотири батальйони Leopard 1. Усього Україна отримає 160 одиниць техніки. Надання додаткової техніки Пісторіус заперечив.

Джерело: Die Welt

Україна отримає Leopard від країн НАТО

Україні буде передано 160 одиниць техніки від Німеччини та країн НАТО, включаючи два батальйони Leopard-2 та чотири батальйони Leopard-1.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, повідомив про це в інтерв'ю газеті Die Welt. Пісторіус також зазначив, що Польща, США та Великобританія також планують передати танки українській армії. Польща планує відправити два батальйони Leopard-2 та 100 танків Leopard-1 до кінця року.

Пісторіус зауважив, що через обмеженість ресурсів союзників більше такого озброєння навряд чи буде передано Україні, але він вірить, що в середньостроковій перспективі вдасться покрити потреби в зоні бойових дій.

В Україну прибули німецькі та португальські танки Leopard 2

В понеділок, 27 березня, в Україну прибули обіцяні Німеччиною танки Leopard 2.

Надійшли танки через два місяці після того, як уряд Німеччини ухвалив рішення про постачання танків

Раніше міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус вирішив збільшити загальну кількість запланованих поставок з 14 до 18 танків Leopard 2 A6.

Ще три танки Leopard 2 Україні передала Португалія 28 березня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?