Україна отримає два види вакцин проти коронавіруса. Їх відвантаження вже почалося в Індії
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримає два види вакцин проти коронавіруса. Їх відвантаження вже почалося в Індії

Україна отримає два види вакцин проти коронавіруса. Їх відвантаження вже почалося в Індії
Джерело:  online.ua

Перша партія вакцини проти коронавіруса приїде в Україну вже 15-17 лютого. В Індії вже почалося відвантаження препаратів компаній AstraZeneca і Novavax. Після прибуття вакцини в Україні почнеться COVID-вакцинація. На першому етапі щеплення отримають медики, які працюють з хворими на коронавірус. Китайська вакцина Sinovac приїде в Україну на протязі місяця. Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко запевнив, що логістика доставки вакцини від COVID-19 по всій Україні вже відпрацьована. За його словами, регіони отримають вакцини проти коронавіруса без зволікання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

"Вакцина приїжджає в Україну. В залежності від того, яка це вакцина - Pfizer або AstraZeneca, - вона направляється на різні склади. Є окремий склад для Pfizer, окремий - для AstraZeneca, тому що там різні умови для зберігання. Після цього йде логістика - розвезення по регіонах. Вже зараз сформовано близько 600 мобільних груп, які будуть займатися саме вакцинацією. Вони сформовані в основному на базі сімейних лікарів. З ними МОЗ разом з департаментами охорони здоров'я кожної області відпрацювали весь механізм: як вони їдуть, вакцинують, і хто ці люди, кого вакцинують ", - пояснив Тимошенко.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов зі свого боку повідомив, що на першому етапі вакцинації, який почнеться наступного тижня, планується прищепити понад 360 тисяч українців - це медичні працівники "ковідніх" лікарень, працівники лабораторій, екстреної медичної допомоги, соціальної сфери та інші.

Нагадаємо, Novavax є рекомбінантною вакциною, створеною на основі спайк-білка молекули коронавіруса SARS-CoV-2. Вона надійде в Україну в рамках контракту з індійською компанією Serum Institute, де знаходяться виробничі потужності. Вакцина Novavax показала підсумкову ефективність 89,3%. Для основного штаму показник склав 95,6%. Також препарат був протестований для нового штаму "британського" коронавіруса і показав 85,6% ефективності.

AstraZeneca - це векторна вакцина, яка створена на основі генно модифікованого аденовірусу шимпанзе. Вона розроблена англо-шведською компанією і Оксфордським університетом. Поставка вакцини AstraZeneca в Україні планується за механізмом COVAX. Від 2,2 до 3,7 млн доз даного препарату надійде протягом першого півріччя 2021 року. Ця вакцина показала ефективність 82% на третій фазі випробувань, але деякі європейські країни відмовляються від використання даної вакцини для літніх людей через недостатність інформації про вплив препарату для цієї вікової категорії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість хворих на коронавірус в Україні 13 лютого значно зросла- за минулу добу зафіксували 5182 нових випадків зараження, госпіталізовано 1889 осіб. Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстровано в Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській та Чернівецькій областях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?