Україна отримає новий кредит від Світового банку на боротьбу з бідністю
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна отримає новий кредит від Світового банку на боротьбу з бідністю

Україна отримає новий кредит від Світового банку на боротьбу з бідністю
Джерело:  online.ua

Рада виконавчих директорів Світового банку ухвалила рішення виділити новий кредит Україні. Йдеться про 300 млн доларів, які спрямують на боротьбу з бідністю в країні, викликану пандемією коронавіруса. Це вже другий кредит, який Світовий банк виділяє Україні за проектом "Модернізація системи соціальної підтримки населення" - навесні, під час жорсткого карантину, Україна отримувала 150 млн доларів, які направили на збільшення виплат малозабезпеченим сім'ям та допомогу українцям за програмою житлових субсидій, а також одноразові виплати громадянам похилого віку та людям з інвалідністю. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу фінансової організації.

"Підтримка Світового банку України в цей критичний час, спрямована на захист малозабезпечених, серйозно постраждалих від спалаху COVID-19, вона має значний ефект боротьби з бідністю. Заходи соціального захисту, які будуть підтримані новою позикою, допоможуть Уряду України фінансувати соціальні програми, спрямовані на запобігання бідності близько 1 мільйона українців ", - йдеться в повідомленні Світового банку.

За прогнозами Світового банку, через пандемію COVID-19 бідність в Україні може вирости на 4%, досягнувши приблизно 23% до кінця 2020 року. При цьому, за даними організації, 60% жителів країни, які ризикують стати бідними, не отримають поки ніяких виплат за програмами соціального захисту.

Відзначається, що завдяки новому кредиту, Україна зможе виплатити допомогу фізичним особам і домашнім господарствам, які втратили роботу або джерела доходу через пандемію.

Нагадаємо, в Україні затвердили допомогу українцям на період карантину. Соціальні виплати передбачають:

  • виплату одноразової допомоги в розмірі 8 тисяч гривень застрахованим найманим працівникам, робота яких тимчасово зупинена в результаті введення обмежувальних заходів;

  • в разі скорочення тривалості робочого часу працівників підприємці зможуть отримати одноразову допомогу для виплати своїм співробітникам - до 8 тис. грн на одну людину (пропорційно скороченої тривалості роботи);

  • підприємці - юридичні особи зможуть отримати компенсацію у вигляді відшкодування витрат, понесених на сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Сума виплати дорівнює середній сумі сплаченого ЄСВ за останні 10 місяців;

  • платники єдиного податку першої групи звільняються від сплати єдиного податку на період з грудня 2020 по травень 2021 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Всесвітній банк вирішив виділити 100 млн доларів на відновлення Донбасу, незважаючи на виниклі в Україні проблеми, через які економічне співробітництво з МВФ виявилося на небезпечній паузі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?