Україна отримає від Словенії 28 модернізованих танків M-55S
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна отримає від Словенії 28 модернізованих танків M-55S

Україна отримає від Словенії 28 модернізованих танків M-55S
Джерело:  online.ua

Словенія передасть Україні свої 28 танків M-55S. В обмін на них країна отримає від Німеччини 40 військово-транспортних машин.

Джерело: Уряд Словенії

Словенія передасть Україні свої танки

19 вересня про круговий обмін домовились канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем'єр-міністр Словенії Роберт Голуб.

Голоб і Шольц домовилися про спільні дії: українська сторона отримає 28 словенських танків М-55 S. В обмін Словенія отримає 40 німецьких військово-транспортних машин, а саме 35 важких вантажівок 8х8 і 5 важких цистерн для води 8х8. Цей круговий обмін також посилить оборонну співпрацю між Словенією та Німеччиною, - вказали на сайті уряду.

Танки M55S залишилися в Словенії після відходу югославської армії. Міністерство оборони вирішило модернізувати їх у середині 1990-х років.

Ремонт, який коштував понад 52 мільйони євро, відбувався у співпраці з ізраїльськими компаніями до 2001 року, коли було відремонтовано 30 танків.

Згідно з початковими планами, вони повинні були використовуватися до 2015 року, але в 2006 році були виведені з «активного» використання і «законсервовані».

Словенія хотіла продати їх ще в 2018 році, але тоді отримала лише одну пропозицію, тоді танк з боєкомплектом і обладнанням продали за стартовою ціною 820 тис. євро.

Німеччина і Словенія також кілька місяців тому обговорювали можливість того, що Словенія подарує Україні свої новіші танки M84, а Німеччина натомість надасть їй свої більш сучасні танки, але поки що такої згоди немає.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?